Η ποιότητα του ψωμιού
[inline:brd.jpg]
Χωρίς υπερβολή,οι πιο φτωχιές οικογένειες συντηρούνται με ψωμί,τυρί και ελιές.Η τραγωδία είναι ότι και αυτό το ψωμί που τρώνε δεν είναι θρεπτικό.Είτε είναι πολύ σκληρό,είτε είναι μαλακό
Και μοιάζει με αφρό.Δηλαδή του λείπουν βασικά συστατικά άμυλου και πρωτείνης για τη σωστή
Ανάπτυξη των κυττάρων και των οστών.
Αυτό συμβαίνει γιατί αρκετοί φούρνοι παίρνουν τον άρτο κατεψυγμένο και απλώς τον ψήνουν.
Πουλάν,δηλαδή,στον καταναλωτή ένα τυποπιημένο προιόν που δεν έχει το απαιτούμενο ζυμάρι
Για τη σωστή διατροφή της οικογένειας.Το φαινόμενο αυτό ισχύει διότι οι φούρνοι γίναν αλυσίδες
Που βάζουν το κέρδος πάνω από την υγεία του πολίτη.
Νεκτάριος Κατσιλιώτης
Ιστορικός-Εκδότης