Ακριβή κοστολόγηση προιόντων

Φθάνεις στον τόπο προορισμού των διακοπών σου,επιδιορθώνεις το εξοχικό σου και κατά το βραδάκι πας σε μια επαρχιακή και ρομαντική ταβέρνα για να απολαύσεις το
Κύμα της θάλασσας και το Αιγαιοπελαγίτικο ηλιοβασίλεμα και να βγείς από το άγχος της μεγαλούπολης.
Ο σερβιτόρος έρχεται φουριόζος,παίρνει την παραγγέλια χωρίς να σου δώσει τιμοκατάλογο.`Εσυ πας να παραπονεθείς,μα παρηγοριέσαι με την αφελή σκέψη ότι
Οι τιμές θα είναι φθηνές λόγω επαρχίας και έτσι δεν θα επιβαρυνθεί πολύ το πορτοφόλι σου.
`Όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής,σου έρχεται να ξεράσεις το υπέροχο φαί που
Έφαγες.Ο λογαριασμός είναι πολύ ακριβός (15 με 25 ευρώ την μερίδα χωρίς ποτό και με ΦΠΑ 9%).`Αρα πληρώνεις το τίμημα και δεν ξαναπατάς στην ταβέρνα.
Κατανοούμε ότι πολλοί ιδιοκτήτες εστίασης κοστολογούν το καλοκαίρι υπερβολικά τις υπηρεσίες τους για να ρεφάρουν για την χασούρα της υπόλοιπης σαιζόν,όμως την
Μάχη της επιβίωσης θα κερδίσουν εκείνοι οι ταβερνιάρηδες που θα πουλούν τα προιόντα τους φθηνά.Ο κόσμος αποφεύγει τους ακριβούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας γιατί δεν έχει πλέον οικονομική άνεση.
Νεκτάριος Κατσιλιώτης
Ιστορικός-Εκδότης

Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός - Εκδότης

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *